• Novinky

            • OZNAM

            • Vzhľadom na mimoriadnu situáciu predlžujeme dni zápisu detí do materskej školy. Na zápis je možné sa dostaviť aj v dňoch 09. - 10. 05. 2024 (štvrtok, piatok).

            • Elektronické prihlášky spustené!

            • Na zápis do materskej školy v termíne od 06. 05. 2024 do 07. 05. 2024 , aj napriek doručeniu elektronickej alebo písomnej prihlášky je nutné dostaviť sa osobne, najlepšie aj v sprievode dieťaťa.

              Na predprimárne vzdelávanie sa prijíma dieťa od dovŕšenia troch rokov veku, výnimočne možno prijať dieťa od dovŕšenia dvoch rokov veku.

              Podľa § 59 ods. 2 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „školský zákon“) sa na predprimárne vzdelávanie v materskej škole prednostne prijímajú:

              • deti, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné a následne
              • deti, ktoré majú právo na prijatie na predprimárne vzdelávanie, t. j. deti ktoré dovŕšia 4 roky do 31. augusta príslušného kalendárneho roka.

              Ak ide o dieťa so zdravotným znevýhodnením, k žiadosti o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie sa prikladá aj vyjadrenie príslušného zariadenia poradenstva a prevencie a odporučenie všeobecného lekára pre deti a dorast. Ak ide o dieťa s nadaním, k žiadosti o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie sa prikladá aj vyjadrenie príslušného zariadenia poradenstva a prevencie.

               

              Dieťa sa na predprimárne vzdelávanie prijíma na základe žiadosti zákonného zástupcu alebo zástupcu zariadenia, ktorú podáva riaditeľovi materskej školy spolu s potvrdením o zdravotnej spôsobilosti od všeobecného lekára pre deti a dorast; potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa obsahuje aj údaj o povinnom očkovaní dieťaťa.

               

              Zákonný zástupca môže podať Žiadosť o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie + Potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti + Písomné vyhlásenie (o podpisovaní na podaniach):

              - osobne,

              - poštou alebo kuriérom na adresu materskej školy ZŠ s MŠ, Koperníkova 24, Hlohovec

              - e-mailom alebo odoslaním naskenovaného podpísaného tlačiva prostredníctvom e-mailu na mskopernikovahc@gmail.com . 

               

              • Požiadavkou  zo strany materskej školy je, aby dieťa, ktoré bude   prijaté do materskej školy   malo  osvojené základné hygienické a samoobslužné návyky a bolo  primerane samostatné (dieťa nemá plienky a cumlík, nepije z fľaše, samostatne sa naje lyžicou, napije  sa z pohára, používa WC, umýva si ruky, oblečie si sám/s pomocou základné časti odevu, obuje sa sám/s pomocou).



              •  
              •  

               

              Podľa § 144a školského zákona na podaniach týkajúcich sa výchovy a vzdelávania, v ktorých sa rozhoduje v správnom konaní, teda aj na žiadosti, sa vyžaduje podpis oboch zákonných zástupcov dieťaťa. Podpis oboch zákonných zástupcov dieťaťa sa nevyžaduje, ak:

              • jednému z rodičov bol obmedzený alebo pozastavený výkon rodičovských práv a povinností vo veciach výchovy a vzdelávania dieťaťa, ak jeden z rodičov bol pozbavený výkonu rodičovských práv a povinností vo veciach výchovy a vzdelávania dieťaťa, alebo ak spôsobilosť jedného z rodičov na právne úkony bola obmedzená (spôsob preukázania uvedenej skutočnosti ani doklad, ktorým sa táto skutočnosť preukazuje, školský zákon neustanovuje, túto skutočnosť je možné preukázať napríklad neoverenou kópiou rozhodnutia súdu),
              • jeden z rodičov nie je schopný zo zdravotných dôvodov podpísať sa (spôsob preukázania uvedenej skutočnosti ani doklad, ktorým sa táto skutočnosť preukazuje, školský zákon neustanovuje, túto skutočnosť je možné preukázať napríklad potvrdením od všeobecného lekára zákonného zástupcu, ktorý nie je schopný podpísať sa), alebo
              • vec neznesie odklad, zadováženie súhlasu druhého rodiča je spojené s ťažko prekonateľnou prekážkou a je to v najlepšom záujme dieťaťa. 

              Zákonní zástupcovia sa môžu dohodnúť, že žiadosť podpisuje iba jeden zákonný zástupca a rozhodnutie sa doručí iba jednému zákonnému zástupcovi. V prípade, ak sa zákonní zástupcovia takto dohodnú, je potrebné túto skutočnosť doložiť spolu so žiadosťou o prijatie dieťaťa do materskej školy. Vyhlásenie je v tomto prípade súčasťou žiadosti a dostupné na www stránke materskej školy.

            • POZÝVAME VÁS NA ZÁPIS DO MATERSKEJ ŠKOLY

            • Elektronickú žiadosť a tlačivá nájdete na našom webe v sekcii - Elektronická prihláška/ Žiadosť do MŠ

              K prihláške je potrebné doložiť :

              - potvrdenie od lekára

              - písomné vyhlásenie

              Elektronická prihláška bude sprístupnená od 22. apríla 2024

              Na zápis je vhodné dostaviť sa aj s dieťaťom.

              Na predprimárne vzdelávanie sa prijíma dieťa od troch rokov veku; výnimočne možno prijať dieťa od dovŕšenia dvoch rokov veku. Pre dieťa, ktoré dosiahne päť rokov veku do 31. augusta 2024, je predprimárne vzdelávanie povinné.

            • Prerušenie prevádzky materskej školy

            • Vážení rodičia zákonní zástupcovia!

              Prevádzka materskej školy bude v termíne od 04.03. 2024 - 08.03. 2024 PRERUŠENÁ!

              Materská škola bude opäť v prevádzke od 11.03. 2024 .

              Ďakujeme za pochopenie.

            • Riaditeľské voľno

            • Riaditeľka Základnej školy s materskou školou, Koperníkova 24, Hlohovec, využijúc svoju právomoc štatutára na základe zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve v znení neskorších predpisov, zákona č. 245/2008 Z. z. o výchovea vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskoršíchpredpisov a vyhlášky MŠ SR č. 320/2008 Z. z. o základnej škole v znení vyhlášky č.224/2011 Z. z. rozhodla udeliť riaditeľské voľno žiakom ZŠ a deťom MŠ po konzultácii s RÚVZTT a zriaďovateľom mesta Hlohovec, odo dňa 20.12.2023 do 22.12.2023 z dôvodu zvýšenej chorobnosti na chrípku a respiračných ochorení .

            • Oznam vedúcej školskej jedálne

            • Vedúca ŠJ oznamuje, že posledný deň na odhlasovanie/prihlasovanie obedov

              v ŠJ v tomto kalendárnom roku je 19.12. 2023 do 14.00 hod.

              Z dôvodu koncoročnej uzávierky nebude možné obedy po tomto termíne odhlásiť.

              Prosíme rodičov, aby platby za stravu zrealizovalii najneskôr do 20.12. 2023.

              Po tomto termíne budú účty pozastavené a platba Vám bude vrátená späť.